Borghesi Consultancy BV

Bestel het boek: Van veranderen naar verbeteren

Bestel het boek: Flow in de zorg

De juiste weg naar het bereiken van een doelstelling.

Borghesi Logistics: hoe bereik je meer van je doel?

Om de gezondheidszorg betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit te houden, zijn zorginstellingen voortdurend op zoek naar methoden en middelen die de efficiëntie verhogen. Met logistieke methoden als de Theory of Constraints, Lean en/of Six Sigma kunt u met uw instelling meer van uw doel bereiken en….....zelfs uw verwachtingen overtreffen. Borghesi Logistics is geen ‘believer’ van slechts één van deze methoden, maar helpt u de juiste keuze te maken voor één (of een combinatie) ervan, afhankelijk van het doel dat u met uw organisatie wilt bereiken.

Borghesi Logistics realiseert blijvende resultaten in kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid. Voor het behalen van blijvend succes vereist het implementeren en borgen van een logistieke methode een andere denk- en werkwijze van alle betrokken professionals. Het eigen maken van deze andere manier van denken en werken is primaire voorwaarde voor een continue verbetering.

Ruime praktijkervaring in de gezondheidszorg combineert Borghesi Logistics met gedegen theoretische kennis van de Master Logistiek in Health Care. In combinatie met kennis van en praktijkervaring met TOC, Lean en Six Sigma realiseert Borghesi Logistics blijvend succes. 

Doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid in perspectief

Met een juiste toepassing van een (of combinatie van) logistieke methode(n) binnen uw organisatie bereikt u een doorbraak in prestaties zoals het:

  • besparen van kosten (verwijderen van verspillingen)
  • verbeteren van de kwaliteit en veiligheid (verwijderen van fouten)
  • verhogen van inkomsten (inzetten van vrijkomende capaciteit voor meerproductie, eventueel gericht op specifieke patiëntengroepen)

Borghesi Logistics biedt u inzicht in de mogelijkheden van logistieke methoden in de zorg , op zowel korte als lange termijn, en welke methode of combinatie van methoden het beste past bij het bereiken van uw doel. De focusgerichte aanpak voorkomt verspilling en energie van uw professionals, zodat zij alle aandacht op hun primaire taak kunnen blijven richten: de behandeling van hun patiënt. De expertise op het gebied van logistieke methoden - de Theory of Constraints, Lean en Six Sigma – is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring in de zorg evenals het behalen van een Master Logistics in Health Care. Het CV is opgebouwd uit succesvolle implementaties en uitgebreide theoretische kennis.

Trainingen: een ge´ntegreerde aanpak

Borghesi Logistics verzorgt trainingen en colleges over verandermanagement en logistiek. Dit kan variëren van een proeverij, waarin u in twee uur kennis maakt met de theorie en onze praktijkervaringen tot ondersteuning van ons bij een veranderingstraject binnen uw organisatie. Ook trainen wij leidinggevenden in het toepassen van de methodieken zodat zij vervolgens zelf succesvol een (logistieke) verandering kunnen doorvoeren. 

Bij interesse in een training kunt u deze in company ontvangen maar ook extern. In onze trainingen passen we theoretische kennis direct toe op uw eigen praktijkvoorbeelden. Gezien onze jarenlange ervaring in de gezondheidszorg zijn wij in staat direct bij uw praktijksituatie aan te sluiten, zodat u het geleerde in de training onmiddellijk kunt toepassen in uw eigen organisatie.

Zie voor uitgebreide informatie over trainingen

Onderzoek, advies en borging

Niet alleen biedt Borghesi Logistics u advies bij het maken van de juiste keuze, ook kunnen wij u ondersteuning bieden bij het implementeren en borgen van de nieuwe denk- en werkwijze. Dit doen we met ambitie en overtuiging. Voor de optimalisatie van (onderdelen van) uw organisatie maken we daarom graag Specifieke, Meetbare, Ambitieuze, Realistische en Tijdgebonden (SMART) afspraken.